Beskyt dine vindmøllevinger

Verden er i gang med en grøn omstilling, og i tiltagende omfang anvendes vindmøller som erstatning for fossile kraftværker. Foruden, at møllerne producerer forureningsfri energi, skyldes valget af vindenergi, at vindmøller ofte er den billigste teknologi, der er til rådighed.

Læs om Poly-tech’s testcenter her

Men efterhånden som vindmøllerne bliver stadig højere, og når de opføres på stadig hårdere og mere fjerntliggende steder – inklusive offshore-steder, er erosion blevet en særlig håndgribelig udfordring. Og et, der sætter sit økonomiske præg i flere sammenhænge.Ikke kun fordi tunge nedbør og store mængder luftbårne partikler forårsager hurtigere og mere drastisk erosion, men også fordi det er dyrt og vanskeligt at reparere bladene; eller i værste fald at erstatte dem.

Endelig en permanent løsning

I de senere år har Vindmølleindustrien søgt efter en permanent løsning på erosionsproblemet. Et almindeligt træk ved Leading Edge Protection (LEP) -løsningerne til dato er, at deres beskyttende virkning kun har været midlertidig. Det har derfor været nødvendigt at udskifte eller reparere produkterne med hyppige intervaller.

Det var således noget af en spiludveksler, da PolyTech i 2017 – efter måneder med intens produktudvikling og to års grundige felt- og labtest – afslørede en helt ny type beskyttelse: ELLE ? – Everlasting Leading Edge.

ELLE ? -opløsningen består af forstøbte sektioner fremstillet af robuste, men alligevel bløde og fleksible polyurethanskaller.

Hver sektion måler ca. 100 cm i længden og tilpasses til at matche geometrien for den aktuelle klingmodel, hvilket gør det muligt at beskytte den ønskede sektion af knivens forkant (typisk den yderste 15-20 m) mod erosion.

De unikke softshells er udviklet på baggrund af PolyTechs dybe indsigt i vindmølleteknologi understøttet af omfattende viden om polyurethan og fremstillingsprocesser. Skallerne er stærke nok til at beskytte klingen i hele dens levetid, og PUR-overfladen er designet og dimensioneret til at absorbere den kinetiske energi fra dråber vand, hagl og luftbårne partikler. Som sådan giver skaller optimal beskyttelse af den stive og skrøbelige glasfiberoverflade på bladet.

Let at montere

ELLE ? leveres som komplette sæt skaller, klar til at passe til de førende klingekanter. Selve installationsprocessen er hurtig og enkel takket være det specielt udviklede klæbemiddel. ELLE ? -skaller kan påføres i et bredt vejrvindue, og montering af tårnet vha. reb eller kurv er overhovedet ikke noget problem.

I denne forbindelse tilbyder PolyTech også at give træning til dine egne serviceteams i, hvordan du anvender ELLE ? korrekt. Uddannelseskurser kan afholdes på vores egne fabriksanlæg i Danmark eller på stedet – hvor som helst i verden.

Close