Tag 10.klasse på privatskole

I Nørre Aaby på Fyn, en mindre by tæt ved kystbyen Middelfart ligger Nørre Aaby Realskole. Nørre Aaby Realskole er en 10 klasse privatskole, hvilket vil sige, at den har klassetrin fra børnehave klagge og frem til 10. klasse. Udover de gængse klassetrin, har skolen også både en vuggestue og en børnehave tilknyttet. Man kan således starte helt fra barnsben på skolen og helt frem til, at man skal videre på en ungdomsuddannelse enten efter 9. eller 10. klasse.

På skolen går der omtrent 400 elever, og selvom man måske ikke lige bor i nærheden, er det nemt at komme dertil med offentlig transport som eksempelvis tog. Nørre Aaby Realskole ligger nemlig meget tæt ved Nørre Aabys togstation, hvor der går toge fra både Odense og Fredericia.

Privatskole er for mange et privilegium, idet undervisningen og tilgangen til elevernes indlæring er noget helt særligt. Der bliver lagt vægt på den værdibaserede undervisning, hvilket afspejler sig hos både de ansatte såvel som eleverne. Og her er Nørre Aaby Privatskole 10. klasse et udmærket eksempel på en yderst værdibaseret skole. Skolens værdigrundlag bygger nemlig på ting som, faglighed, at man føler sig tryg, solide traditioner og ikke mindst en gensidig forpligtelse til hinanden, både lære til lære, elev til elev samt imellem lære og elev.

Et begreb som uddannelsesparathed spiller også en vigtig faktor i værdierne på Nørre Aaby Realskole. Derfor får eleverne i 8. klasse lavet en vurdering i forhold til egne forudsætninger; fagligt, personligt og socialt. Dette gøres for at finde ud af, om de er parate til at begynde og ikke mindst færddiggøre en ungdomsuddannelse, eksempelvis gymnasiet eller teknisk skole efter 9. klasse. Vurderes den enkelte elev ikke helt klar, eller er man ikke selv sikker på, hvad man vil, eller føler sig ganske enkelt ikke klar, er 10. klasse på Nørre Aaby Realskole en alletiders mulighed for at forbedre sig både på et fagligt men også personligt plan.

Close