Sådan holder du en (nem og billig) vildmarksferie i naturen

Du kan sagtens opleve en afslappende ferie, også selvom du står med et kuld af unger ude i vildmarken.

Gør dig selv klart, om du kan tåle regnvejr. Regnens trommen mod teltdugen er hyggeligt, men er du til mere luksuøs vildmarksferie, er der også gode steder at campere med mere ordnede forhold som fx bad og toilet.
Efterhånden er skovene fyldt godt op med både lejrpladser og shelters, der skal gøre dit ophold i det fri til en rigtig god oplevelse.

Jo, du kan sagtens agere vildmand eller vildkvinde udendørs. Men, der er hjælp at hente, så du sikrer en succes.

Huskeliste

Vil du agere vildmand eller vildkvinde udendørs, er her nogle fif, så du sikrer en succes.
Et bål er altid nemmest at tænde, hvis du har spritbriketter med. Det er ikke snyd. Det er smart.
Husk toiletpapir og lommelygter . Kan være alfa og omega for den gode oplevelse!
Håndsprit kan både være en rigtig god ide, hvis det rene vand skal bruges til at drikke.
Hav et par ekstra plastikposer med ? så kan du samle dit skrald op uden besvær.
Regnslag, myggecreme og lightere. Husk at en våd lighter ikke duer. Så tag evt. tændstikker med som sikkerhedsventil.
Pincet til tæger ? er desværre et must. Gå ikke i panik, hvis en flåt sætter sig, det er meget sjældent farligt, blot du får den ordentligt af. Hvidløg forebygger i øvrigt, at de sætter sig, så spis godt med hvidløg til jeres bålmad.
Et forstørrelsesglas er sjovt at lege med; du kan nemlig fange solens stråler og lave bål på den måde. Solens stråler vil gennem forstørrelsesglasset hurtigt tænde tørt brænde, så husk at bruge det kun på bålpladsen og lad endelig være med at lade det ligge og flyde i solen!
Små glas med hullede låg er gode til at fange insekter i. En dolk eller kniv er også god ? dels af praktiske årsager, men især så ungerne kan snitte i grene.
Solcreme og sæbe kan være en rigtig god ide.
Bestik, drikkekrus og tallerken. Besøg din lokale spejdersport og se alle de smarte muligheder for all-in-one spiseservice.

Pak let

Men, pak let ? du skal slæbe det hele. Overvej om ikke din t-shirt kan tåle at lugte lidt af sved, i stedet for, at du tager en ny på hver dag ? og ellers så overdøver bållugten hurtigt det hele. Gummistøvler kan være uundværlige ? suppler med klipklappere, som ikke vejer og fylder noget, i stedet for et par store gummisko.

Close